Het ontstaan van de Gobs 

In 1988 besloten de vrouwen en vriendinnen van de heren, die op dat moment eredivisie speelden in midden Nederland onder de naam Trident, om zelf ook te gaan darten in competitieverband. Echter niet alle vrouwen en vriendinnen dus kwamen zij een persoon te kort. In Maxim Presburg vonden zij een gewillig slachtoffer om een seizoen lang de banen in Midden Nederland onveilig te maken met een dames team. In de tweede divisie (lager had je toen nog niet) eindigde dat team op een 9e plaats van 14 teams, een divisie bestond toen nog uit 14 teams. In dat jaar wist Maxim zijn beste vrienden warm te maken voor de dartssport en in 1989 stonden de volgende mensen aan de wieg van team Yapping Gobs: Maxim Presburg, Bas Bergwerff, Peter de Graaf, Wichert Lammers en Jurg Stoker. Als reserve werd de vriendin van Maxim, Marijke, toegevoegd. De naam is afkomstig van een lerares Engels van de MEAO alwaar Peter destijds studeerde. Zij had hem deze naam geopperd en de rest vond deze wel lekker in het gehoor liggen. En aangezien de bargoense betekenis de darters ook wel aanstond was de naam Yapping Gobs als begrip in midden Nederland geboren. Het betekent zoiets als “Kletsmajoren”

Jaren van hoogte- en dieptepunten volgden, promoties en degradaties, captainwisselingen, wisselingen van speellocaties, en niet onbelangrijk, spelerswisselingen. Door de jaren heen zijn Maxim en Jurg altijd blijven spelen, Bas, Wichert en Peter werden in de jaren vervangen door illustere namen als de gebroeders André en Theo Veenstra, Chris Vermeulen, Maarten Kok (opgediept uit het inmiddels ter ziele gegane Trident) en in een later stadium Michael van den Hoven.

Het was al jaren de grote wens van Maxim om van de Yapping Gobs een echte vereniging te maken echter zag hij het niet zitten om dat alleen te doen, Jurg stond er wel achter maar was niet zo super enthousiast als Maxim. Daar kwam verandering in met de komst van Michael. Hij was ook zeer enthousiast en gesteund door de internationale successen van met name Raymond van Barneveld begon dit duo gesteund door Jurg te geloven in een Breukelense DartsClub Yapping Gobs.

Na maanden van voorbereiding was het 21 juli 1999 zover, gewapend met een fles champagne en een fototoestel werden de papieren getekend bij de notaris in Breukelen. De oprichters hadden de hoop uitgesproken in 5 jaar zo ongeveer een ledenaantal te hebben van 40, maar dat was een misvatting, na een ietwat stroef begin in de kantine van voetbalvereniging Vitesse, konden in augustus 2001 de nieuwe banen in de nieuwe sporthal worden geopend met medewerking van Andy “The Viking” Fordham en Wayne “Hawaii 501” Mardle. Vooral het optreden van de laatste twee bracht de ledengroei in een stroomversnelling wat resulteerde in een ledenaantal van 75 in november 2003. In april 2003 werd het avondje met bekende Britten nog eens overgedaan en gezien het aantal van 250 bezoekers kunnen we stellen dat darts ook echt leeft in Breukelen.

Maxim Presburg treedt in november 2003 af als voorzitter, zijn missie is geslaagd, maar belangrijker is nog dat er binnen de vereniging meerdere mensen zijn opstaan om de successtory voort te zetten.